Foder

Primero TOTAL

Vi försöker hålla oss med foder som vi av egen erfarenhet vet fungerar bra, eller som andra har rekommenderat oss.

Vi är återförsäljare av: Primero TOTAL och Verm-X®.

Primero_total

 

Print

 

 

 

Primero TOTAL innehåller:

Hackelse och Gräspellets
Fiberinnehållet är av stor betydelse, därför kom gräspellets av högsta kvalitet, fiberskal och färskt torkat gräs av olika arter att utgöra basen för fodret. Riklig tillgång på fibrer gör att grovtarmens mikroorganismer kan utnyttja denna näringskälla och utvinna sund energi. De gynnsamma mikroorganismerna ökar också i antal och blir ”starkare”, vilket ger ett balanserat pH, stabilare grovtarm och immunsystem. Fibrer stimulerar också hästens medfödda tuggbehov som är upp till 40 000 tuggrörelser per dygn för att hästen ska känna ett ”mättnadsbehov”.

Linfröpellets och linfröolja
Energi tillförs även i form fiber från linfrö samt olja. De goda fettsyrorna (Omega 3) är lättsmält för hästen och främjar lugn, uthållig energi. Denna typ av energi ger också mindre slaggämnen i musklerna, så man upplever att hästen blir mer uthållig.

Svart solrosfrö
Svart solrosfrö har mycket höga nivåer av antioxidanter, olja, mineraler och naturliga fibrer.

Ärtor
Proteinkällan är viktig för hästen. Protein består av ca 20 st aminosyror, ca 10 st som hästen måste ha varje dag via fodret, de övriga 10 st kan hästen normalt tillverka själv. Vilken typ av protein hästen får är avgörande för dess hälsa: lågvärdigt protein som innehåller ”fel” sammansättning av aminosyror kan vara skadligt för hästen. Högvärdigt protein som har en bra sammansättning av aminosyror, bl a Lysin, som är lämpade för hästen finns i ärtor. Total innehåller mikroniserade ärtor för god proteinförsörjning.

Vitamin och Mineraltillägg, Elektrolyter
Innehållet av vitaminer och mineraler såsom E vitamin och selen möter de senaste forskningsrönen, tillsammans med elektrolyter som ska ersätta svettförluster och hjälpa till att förhindra för tidig uttröttning hos arbets- och tävlingshästar.

Yea-Sacc 1026™, Myntha
Färsk torkad myntha har satts till för deras välgörande egenskaper på bland annat fodersmältningen, tillsammans med den väl utforskade levande jästsvampen Yea-Sacc 1026™ .Yea-Sacc 1026™, är en levande jästkultur av en specifik stam som har utvecklats i Kentucky, USA. Den stimulerar bakteriefloran vilket ger optimerat näringsupptag och ger en förbättrad grovtarmsfunktion.

Snittvärde stärkelse 6%, socker 6%.

Tillägg av VERM-X
VERM-X är en blandning av 100% naturliga örter som sammansatts speciellt för tarmens hygien och för upprätthållande av en god pH balans. Verm-X innehåller pepparmynta, timjan, kanel, kvassia, vitlök, ålandsrot, fänkål, snärjmåra, nässla och rödalm.

Verm-X

Verm-X är en samling engelska örtpreparat för djur, som tagits fram i samarbete med några av de främsta örtspecialisterna i världen.

Preparaten, som finns både i fast form och som tinktur, är sammansatta av elva olika örter och helt fria från kemiska tillsatser. Bland örterna ingår vitlök, almbark, pepparmint, timjan, snärjmåra, kanel, brännässla och kvassia. Det exakta receptet varierar beroende på djurets art.

I England marknadsförs Verm-X som ett medel mot invärtes parasitangrepp hos allt från hästar till smådjur och boskap. Det är dock inte ett godkänt och testat naturläkemedel.

Läs mer om Verm-X på www.verm-x.com